Verdensdagen for psykisk helse, 10.10.17

Gratulerer med Verdensdagen for psykisk helse!

Det er en dag med bismak. Dette gjelder meg og min psykiske uhelse. Det er mange arrangement som arrangeres i disse dager i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Jeg blir ikke deltaker på dette. Angsten min stopper meg fra å møte opp på det. Det er nok dessverre mange av oss som sliter med å komme oss ut av døra og som ikke kommer til å møte opp på slike arrangement. Det blir for voldsomt med mange folk og mange tanker som gjør en utrygg i slike settinger. 

Tema er "Noe å glede seg over". For min del er det vanskelig å finne ting å glede seg over, sånn er det bl a å ha depresjon. Man ser ikke glede i noen ting, stort sett er det meste slitsomt, trist, mørkt og tungt. Man føler man står og stabber midt i en myr det er vanskelig å komme ut av. Det aller meste er håpløst og man skjønner ikke hvordan man skal komme seg ut av det. Men for min del finner jeg "noe" å "glede" meg over innimellom når ting ikke er for tunge. Glede er et vanskelig ord - derfor med "xx". Jeg ser fram mot reiser - om det er i Norge eller til utlandet. Da får jeg et pusterom. Samt å ha mine barn hos meg.

Fokuset på psykisk helse er viktig. Det skal ikke være tabu å være psykisk syk. Det skal egentlig være like normalt som å være fysisk syk med f eks hjerteproblemer, diabetes, cøliaki, kreft, leddgikt osv. Dessverre er det mange som stanger hodet i veggen, meg selv inkludert. Det psykiske helsevesenet fungerer ikke som det burde, - det viser blant annet min behandlingshistorie som er beskrevet her på bloggen, og flere ting er det, som jeg skal beskrive i innlegg som kommer senere. Samhandlingsreformen fungerer ikke slik det er tenkt - i alle fall ikke her jeg bor. Samarbeidet mellom sykehus og kommune føles å være dårlig, og å få tilrettelegging virker vanskelig. Dette gjør det ikke lettere å være psykisk syk. 

Alle har en psykisk helse. Denne dagen gjelder for alle mennesker, også for deg som ikke sliter psykisk. 
Jeg skal feire dagen på min måte med en varm kopp kakao til kvelden, - og et tent lys for alle mine medsøstre og -brødre som sliter psykisk. <3 Gjør det du også!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MinPsykeKoffert

MinPsykeKoffert

36, Agdenes

Den handler om meg og livet som psykisk syk. Kampen for hjelp. Tidl jobbet som sekretær i psykisk helsevern i ca 10 år.

Kategorier

Arkiv

hits